Windows 8 a Hyper-V

Windows 8 (desktop) v sobě zahrnují Hyper-V technologii. Bohužel však požadavky zahrnují nutnost SLAT = Second Level Address Translation. Intel to ve svých procesorech pojmenoval EPT (Extended Page Table). Tato technologie byla prvně použita v procesorech architektury Nehalem, tj. v určitých modelech Core i7, Core i5 a Core i3. To bohužel znamená, že už bude opravdu načase vyměnit Core2-Quad Q6600.

Anebo je druhá varianta, nainstaluji tam Windows 2012 Server, který paradoxně SLAT nevyžaduje. RemoteFX potřebovat nebudu (ty vyžadují SLAT), takže mi to vadit nebude.

Kontrolu kompatibility procesoru je možné provést pomocí nástroje CoreInfo, popis zde - http://www.softwaretipspalace.com/how-to/260-check-slat-support-on-intel-amd-processors-cpu.html.

Zdroje:

http://blogs.microsoft.co.il/blogs/talsa/archive/2012/03/15/windows-8-server-hyper-v-will-require-slat-second-level-address-translation.aspx

http://www.virtualizationadmin.com/articles-tutorials/microsoft-hyper-v-articles/general/second-level-address-translation-benefits-hyper-v-r2.html

Zobrazit komentáře