Vista SP1, RDP a /console - pardon /admin

Poslední tři hodiny jsem strávil instalací Vista SP1 RC1 na svůj notebook. Ohlasy betatesterů jsou vesměs pozitivní. Ačkoliv sedím na velmi rychlé síti, stahování té hlavní části po předchozích třech restartech (používám Enterprise) bylo velmi, velmi pomalé. Instalace bezproblémová, ale také velmi, velmi dlouhá. Tři fáze, mezi druhou a třetí další restart, no prostě jsem si po dlouhé době přečetl noviny opravdu od začátku do konce.

Po instalaci jsem potřeboval upravit něco na serveru a velmi záhy jsem narazil na první změnu v chování Vist. Tato hláška mne docela překvapila.

Zalovil jsem na Internetu a objevil překvapivé rozuzlení - třeba zde. Vista SP1 chování RDP má souvislost s blížícím se uvedením Windows Serveru 2008. Pro připojení k Windows Serveru 2008 se již nebude používat žádný přepínač, protože nebude potřeba. Trochu nelogicky tak Microsoft změnil způsob připojení k fyzické konzoli Windows Serveru 2003, kdy po instalaci Vista SP1 již není možné používat přepínač /console, ale nový přepínač /admin.

Zobrazit komentáře