Exchange 2010, Outlook 2013 a neustále se zobrazující mailbox jiného uživatele

Před časem jsem byl nucen si připojit mailbox jiného uživatele, který byl ze společnosti odejit za nestandardních okolností. Po provedení úkonů, které se po mně chtěly, jsem jej odstranil z “Additional Mailboxes” v nastavení Outlook profilu. Jenže před chvílí jsem si během hledání jedné veřejné složky všiml, že v levém sloupci Outlooku se mi uživatelova složka pořád nabízí.

Naštěstí jsem si vzpomněl, že se s podobnou chybou již setkal kolega a zjistil, že se jedná o problém nastavení Exchange serveru, nikoliv klienta. Jak k tomu došel? Jednoduše – reinstaloval počítač, pak tam dal Outlook, nastavil si mailbox a jelikož jsem po dlouhých letech ve firmě rozchodil Autodiscover proces, tak se mu mailbox jiného uživatele objevil i na reinstalovaném počítači.

Netrvalo dlouho a našel jsem článek, který mu tenkrát pomohl. Spustil jsem na doménovém řadiči ADSI Edit, našel mailbox onoho uživatele, zobrazil vlastnosti a vyhledal atribut mSExchDelegateListLink – a opravdu, je tam moje jméno.

ex2010_msExchDelegateListLink

Odstranil jsem, počkal na replikaci mezi DC, restartoval Outlook – a po chvíli, kdy se v pozadí provedl Outlook Autodiscovery proces, byl dodatečný mailbox konečně pryč.

Zobrazit komentáře