Technologický upgrade Office 2007 na 2010

Pro domácnosti a studenty je k dispozici speciální edice MS Office, která stojí rozumný peníz a zahrnuje instalaci až na 3 počítače. Zahrnuje Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Nezahrnuje spíše podnikový Publisher a také databázi Access, kterou v domácnosti používá málokdo. Nezahrnuje ovšem ani Outlook – ten však lze v poslední době pro IMAP/POP účty nahradit docela povedeným Windows Live Mail. A pokud by domácnost trvala na použití Outlooku, lze jej legálně obdržet třeba jako součást služeb hostované Exchange.

Pokud se má tato edice Office instalovat na netbooky, které nemají CD/DVD, lze instalační soubory překopírovat na USB klíčenku nebo USB přenosný disk, případně lze instalaci stáhnout z http://www.microsoft.com/office/downloads/hs/Default.aspx. V době psaní tohoto článku zde byla dostupná verze 2007.

Na stránce http://office.microsoft.com/cs-cz/tech-guarantee/ je dostupná Technologická záruka systému Microsoft Office 2010 platná pro ZAKOUPENÉ A AKTIVOVANÉ instalace Office 2007 v období od 5. března 2010 do 30. září 2010. Dalším důležitým datem je 31. října 2010, což je poslední den, kdy lze o tento technologický upgrade požádat. Objednat lze buď instalační DVD nebo lze instalaci stáhnout rovnou z webu – a to již nyní, kdy Office 2010 v ČR oficiálně ještě není k dispozici. Pro edici Home & Student je důležité, že o technologický upgrade se žádá pouze z jednoho počítače. Poskytnutý kód pak lze použít pro instalaci Office 2010 až na 3 počítače.

K dispozici je dostupná stránka s FAQ, která je naprosto vyčerpávající - http://office.microsoft.com/cs-cz/tech-guarantee/technologicka-zaruka-systemu-microsoft-office-2010-nejcastejsi-dotazy-HA101845577.aspx.

Myslím, že instalační DVD si bude objednávat málokdo, chtějí za něj totiž 13,65€, což není zrovna málo.

Office2010Tchupgrade

V dalším kroku si Microsoft vynutí přihlášení pomocí Windows Live ID, holt je potřeba navýšit počty uživatelů Smile Důležitá poznámka – na konci tohoto průvodce je možnost stáhnout instalační soubor. Microsoft varuje před změnou názvu stahovaného souboru, takže neměnit. A ještě jedna poznámka – pod volbou Stáhnout je odkaz “Upřesnit možnosti”, pod kterou lze zvolit x86 nebo x64 edici. Ačkoliv v práci používám x64, pro domácí použití ji spíše nedoporučuji. Nelze provést in-place upgrade. U jiných edicí vadí i to, že v x64 nefunguje synchronizace Outlooku s lokálně připojeným Windows Mobile zařízením – ale to není případ Home&Student edice, která Outlook neobsahuje.

Zobrazit komentáře