Užitečné linky pro Samsung OmniaPRO B7610

Děti manželce zcela zlikvidovaly HTC S710 (smartphone bez dotykové klávesnice), takže jsem rychle vybíral nový telefon. Po velmi dobrých zkušenostech s HTC TyTN a HTC Touch Pro jsem i jí chtěl pořídit zařízení s dotykovým displejem. Nakonec jsem, i vzhledem k financím a benefitům zaměstnavatele, vybral Samsung OmniaPRO B7610 (aka Samsung Louvre).

Oproti Touch Pro mne uchvátil displej (velikost fyzická, rozlišení 480*800, tzv. WVGA, 16 mil. barev), foťák, DivX přehrávač, interní 2GB prostor a koneckonců i ta nadstavba nad Windows Mobile od Samsungu, která je subjektivně použitelnější než TouchFlo od HTC, kvalitní stereo sluchátka. Na druhou stranu mne krapet postrašil laciný plastový design, horší klávesnice, microUSB konektor na horní straně, navíc zakrytý gumovou krytkou, stylus, který téměř nelze vytáhnout, absence fólie na displej rovnou v “základní výbavě”. Dobré ale je, že výrobce garantuje bezplatný upgrade na Windows Mobile 6.5, který by měl být dostupný již v říjnu 2009.

Na eBay jsem obratem objednal vybrané pouzdro, nabíječku do auta a microUSB-miniUSB adaptéry, protože se chci vyvarovat převážení nabíječek pro každý z telefonů o víkendech atd. V Alze pak 4GB microSD karta a hurá do migrace dat. Hloupé je, že zatím nikde nelze zakoupit kvalitní fólii na displej.

Vzhledem k tomu, že i původní přístroj byl s Windows Mobile, synchronizovaný přes Exchange ActiveSync vůči Exchange 2007, tak to byla brnkačka. Horší bude fáze zaučování a dolaďování :) Proto jsem se poohlédl po nějakých informačních zdrojích, které budu zcela jistě v budoucnu občas potřebovat:

Fórum Samsung OmniaPRO na smartmania.mobilmania.cz (řešení integrované GPS a TT7)

Fórum Zařízení Samsung na www.ce4you.cz

Fórum B7610 Omnia Pro – B7610.MoDaCo.com

Fórum Samsung Omnia Pro (B7610) na www.samsung-omnia.org

Zobrazit komentáře