Windows 7 a automatické uspořádání oken

Windows 7 jsou parádní. Jedna věc mne však přesto doháněla k šílenství. Jde o automatické uspořádání oken, pokud jej člověk posune příliš blízko k okraji obrazovky. Moc nechápu, s jakými zobrazovacími jednotkami tito vývojáři pracují, patrně mají vedle sebe minimálně dvě 30” LCD. Jinak si nedokážu vysvětlit tu mánii, kdy každý program obsahuje několik “sloupců”. Zářným příkladem je třeba Outlook 2007. Ten se snad ani jinak než v celoobrazovkovém zobrazení používat nedá. A když je pak člověk nucen pracovat s notebookem, jenž má geniální rozlišeni 1280x800, je rád, když si může některé okno částečně “vyhodit” z obrazovky, aby viděl na okno pod tím. A tento postup se u Windows 7 stal nepoužitelným.

Naštěstí je možné tuto pokročilou fíčuru vypnout. V Control Panel je nutné zvolit Ease of Access, následně Ease of Access Center. Pak je možné zvolit libovolnou položku z následujících: Make the mouse easier to use, případně Make the keyboard easier to use či Make it easier to focus on tasks. Na kterékoliv z těchto obrazovek je pak potřeba najít Make it easier to manage windows a odškrtnout Prevent windows from being automatically arranged when moved to the edge of the screen.

w7_windows_arranged

V tuto chvíli mne tak deptá pouze chování RDP okna, které přesunu z levého horního okraje obrazovky kamkoliv jinam (doprava, dolů) a v tu chvíli se okno zmenší, objeví se posuvníky :( Okno si tudíž zvětším, pak jej chci opět kousek posunout a zase – zmenší se, posuvníky…

Zobrazit komentáře