Re-aktivace OEM či GGK licence Windows 7 Home Premium

Stačí dvě bouřky a člověk má o zábavu postaráno. Při první bouřce odešel Linksys WRP400-G2 a vzal s sebou základní desku Intel DG33TL. Všechny ostatní komponenty (zdroj, RAM, HDD) přežily. Ta deska se již sehnat nedá, takže jsem ji nahradil deskou Intel DG43RK a zakoupil holt novější DDR3 paměti (nechce někdo 4GB Corsair DDR2 zakoupené v srpnu 2010?). Jelikož se aktivace pomocí GGK odehrála před delší dobou, prošla opětovná aktivace bez problémů. Ale co čert nechtěl, další týden další bouřka, opět uhodilo blízko a po elektrické síti dorazilo asi opět přepětí. Odešel nový, týden starý Linksys WRP400-G2 a asi dva dny stará základní deska Intel DG43RK.

A tady již opětovná aktivace s GGK narazila. Jediným řešením bylo zvolit telefonickou aktivaci a mít připravené dokumenty o zakoupení GGK, desky, reklamační protokol, výsledek reklamace, prostě doložit, že ta základní deska opravdu umřela.

Nakonec se to úspěšně povedlo, je k tomu ale potřeba jeden hint – po zavolání na 225 990 844 začne povídat plechová huba, té člověk sdělí, zdali je domácí či firemní uživatel. Poté začne plechová huba oznamovat, že čeká na zadání prvního šestičíslí ID instalace. Nesmím nic vložit. Prudí znovu. Poté znovu. Pak ještě jednou. A pak konečně oznámí, že pokud chci zadat ID instalace, ať zmáčknu číslo 1 - nebo v případě, že chci hovořit s pracovníkem aktivační podpory, ať zmáčknu 2. Následně se zařadíte do fronty hovorů a pak už mluvíte s pracovníkem aktivační linky. Tomu vysvětlíte, o co jde a pak nadiktujete 9 skupin šestičíslí. Na konci vás pracovník aktivační linky přepojí na plechovou hubu, která vám přečte 8 skupin šestičíslí potvrzovacího kódu.

aktivaceW7HP

V souvislosti s tou plechovou microsoftí hubou ještě tři poznatky:

  1. přes VOIP (typu 802.cz) zadávání kódů prostě nefunguje
  2. přes mobil mi zaboha nešlo ukončovat opakované předčítání částí potvrzovacího kódu pomocí křížku – je ale možné, že jsem z mobilu byl někde taktéž převeden na VOIP, to nevím
  3. při používání VOIP tlf. Alcatel IP touch nesmím zapomenout aktivovat DTMF, jinak si také neškrtnu
Zobrazit komentáře